back

Resale.

We zamelen van alles in. Maar kleding verdwijnt nog vaak in de vuilnisbak. Daar willen we iets aan doen door gebruikte kleding in te zamelen in onze winkels. Deze kleding wordt verstuurd naar onze partner Het Goed die de kleding checkt en sorteert op hergebruik of recyclen. Zo gaan we nog zuiniger om met grondstoffen en materialen. Je kunt nu in al onze Nederlandse en Belgische winkels kleding inleveren en in 6 Nederlandse winkels en 2 Belgische winkels kun je tweedehands kleding kopen.

Hoe ziet het proces eruit?

1. Inzamelbox in onze winkels.


Lever je oude kleding in, in een van onze Zeeman winkels. De ingezamelde kleding wordt verstuurd naar Het Goed.

2. Sorteren bij Het Goed.


Het Goed sorteert de kleding op hergebruik of recyclen. Zeeman koopt een deel van de kleding die hergebruikt kan worden in van Het Goed. De rest verkoopt Het Goed zelf of wordt doorverkocht aan andere partijen.

3. Van Het Goed naar de winkels.


De kleding die Zeeman inkoopt van Het Goed gaat naar het Zeeman distributiecentrum, waar het verstuurd wordt naar de Zeeman winkels die Resale verkopen.

4. Resale kleding klaar voor verkoop.


De Resale kleding wordt in de winkels gehangen om verkocht te worden en is te herkennen aan het Resale label/prijskaartje.

Met Het Goed krijgt je gebruikte kleding een tweede leven.

Heb je thuis kleding die je niet meer mooi vindt of niet meer past? Lever het in een gesloten zak in bij een van de deelnemende winkels. Alles wat we inzamelen doneren we aan Het Goed. Kleding van goede kwaliteit die nog prima een ronde mee kan, geven we op die manier een tweede kans. En kleding die niet meer goed of mooi genoeg is, wordt zoveel mogelijk gerecycled. 

Ons resale-assortiment: tweedehands kleding van goede kwaliteit.

In alle winkels waar je kleding kunt inleveren hebben we nu ook een leuk resale aanbod. Dit is tweedehands baby-, kinder- en dameskleding van allerlei merken van goede kwaliteit. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor mensen. Lees hieronder waarom.

Wat is Het Goed?

Het Goed is een sociale retail-onderneming met 30 kringloopwarenhuizen en 5 textielsorteercentra in Nederland. De kringlooporganisatie zorgt voor nieuwe banen door hergebruik. Zo geven ze spullen een tweede leven en bieden ze mensen een baan. Dagelijks krijgen honderden mensen de kans om op een laagdrempelige manier werkervaring op te doen, daarmee loopt Het Goed voorop op het gebied van sociaal ondernemen.

Q en A’s.

Is de tweedehands kleding schoon en gewassen?
We verkopen alleen kleding die in goede staat is. Dat betekent dus schoon en zonder vlekken. We raden je wel aan om kleding voor het eerste gebruik te wassen, net als bij nieuwe kleding.

Verkopen jullie alleen tweedehands kleding van Zeeman?
De kleding kan van allerlei merken zijn. Er kan natuurlijk ook Zeeman kleding tussen zitten. Het assortiment van onze tweedehands resale kleding is iedere levering weer anders.

Welke merken kleding kan ik inleveren?
Je mag kleding van alle merken bij ons inleveren.

Bij welke winkels kan ik tweedehands kleding kopen?

Nederland:

Nijmegen: Sint Jacobslaan 137
Nieuwegein: Markt 40 city Plaza
Amsterdam: Osdorpplein 383
Alphen: Baronie 18
Den Haag: Vlamingstraat 24
Maastricht: Markt 11-13

België:

Merksem: Bredabaan 891-893
Genk: Hasseltweg 191 

Bij welke winkels kan ik mijn kleding inleveren?
Bij alle Zeeman winkels in Nederland en in België.

Wat gebeurt er met kleding en textiel die niet verkocht kan worden?
Er zal vast wel eens kleding met gaten of vlekken bij ons worden ingeleverd. Maar dat is ook goed. De stof hiervan recyclen we zoveel mogelijk omdat de kleding niet meer verkocht kan worden. Daar wordt dan weer iets nieuws van gemaakt.

Wat zijn de prijzen voor de tweedehands kleding?
Voor baby- en kinderkleding liggen de prijzen tussen 0.99 en 9.99 euro, voor dameskleding tussen 1.99 en 16.99 euro.

Waarom gaat Zeeman gebruikte kleding inzamelen en tweedehands kleding verkopen?
De productie van kleding en textiel heeft een grote impact op het milieu en de maatschappij. In 2018 werd er per inwoner 17,7 kg textiel weggedaan. Meer dan de helft verdwijnt in het restafval waardoor recycling of hergebruik niet meer kan. Door kleding en textiel in onze winkels in te zamelen en kan het hergebruikt of gerecycled worden. Het inzamelen en sorteren wordt gedaan door Het Goed. Met het nieuwe resale assortiment draagt Zeeman bij aan circulariteit. De tweedehands markt groeit enorm, ook via online platforms.

Waarom moet ik betalen voor tweedehands kleding?
Zeeman koopt de tweedehands kleding van Het Goed. Het inzamelen, sorteren en transport van kleding en textiel kost natuurlijk geld. Net als het salaris van de mensen die bij Het Goed werken. De prijzen zijn natuurlijk wel laag, zoals je van ons gewend bent.

Waarom moet ik textiel inleveren bij Zeeman en niet ergens anders? 
Bij Zeeman weet je zeker dat jouw ingeleverde kleding goed terecht komt. Door de samenwerking met Het Goed zorgt Zeeman ervoor dat de kleding lokaal hergebruikt wordt. Ook steun je de sociale onderneming Het Goed. Door de ingezamelde kleding kan Het Goed nieuwe werkgelegenheid creëren.

Mag ik tweedehands resale kleding ook ruilen? 
Ja dat mag. Het gekochte tweedehands artikel mag je gewoon ruilen, net als onze andere artikelen. De voorwaarden zijn hetzelfde. Je kan het ruilen samen met het prijskaartje aan het kledingstuk en de kassabon.